Sommarkaka

Skrivet av Sara 2016-08-29

Vi försöker hålla kvar sommaren lite till väl? Trots regnet stockholm bjuder på idag. I somras bakade jag en fantastisk flädersockerkaka och den kan man ju faktiskt göra även nu trots att blommorna inte finns kvar. Har man fläderblomssaft kvar från försommaren eller om man föredrar att köpa så går det hur bra som helst.

Sockerkakan är en helt vanlig kaka men det är glasyren som är smaksatt. Vill man hellre smaksätta med tillexempel citron eller kanske koncentrerad jordgubbssaft så funkar även det, bara fantasin sätter gränser!

Blåbärstider

Skrivet av Sara 2016-08-21

Åh vilken lycka det är att gå ut i skogen nu! Bär överallt och även svamp om man har tur. Jag brukar försöka plocka så mycket bär jag bara orkar nu när de är mogna eftersom att det är så himla lätt att frysa in och ha under vintern. Att blanda i pannkaksmeten eller toppa morgonyoghurten med tycker jag är sådan lyx.

Förutom att spara bären så ska man ju även ta tillvara på dem nu genom att baka extra mycket med det som är moget. Cheesecake är en favorit och denna variant behöver varken vara i ugnen eller frysen utan den innehåller lite gelatin istället så den stelnar ordentligt. Så himla krämig och god och med digestivebotten så är den en riktig höjdare tycker jag!

Hoppas ni haft en härlig helg!

Slutet av sommaren

Skrivet av Sara 2016-08-19

Nu är jag tillbaka! Tog en välbehövlig sommarlovsvila från bloggen som jag nämnde i det förra inlägget. Vilken fantastisk sommar det varit. Jag har sommarjobbat lagom mycket men ändå kunnat njuta av svalkande bad i havet, massa hallonplockning, loppisletande och annat som hör sommaren till. Nästa vecka har jag en omtenta som ska göras så det känns lite som att höstterminen redan startat. Längtar lite efter höstskor, kappor och varma halsdukar, så som man brukar när det börjar kallna i augusti.

Efter sommaren brukar många känna att det är dags för en nystart när jobben och skolorna börjar. Jag tycker man kan inkludera maten då och försöka äta nyttig mat med mycket näring och vitaminer. En ordentlig frukost är extra viktigt och denna granola är fantastisk och innehåller endast frön och nötter vilket passar alla glutenintoleranta. Förutom det så är den även helt sockerfri och har ett lågt kolhydratsinnehåll så går man på LCHF, Paleo eller är diabetiker så passar den utmärkt!

Mina nya favoritkakor

Skrivet av Sara 2016-07-08

Mums säger jag bara! Dessa kakor är det inte mycket som slår. Chokladigt, segt och riktigt mumsigt! Just denna helg verkar det bli himla bra väder i Sverige men jag tycker ni ska spara ner detta recept och ta fram en regnig semester eller sommarlovsdag och baka. Lätt och snabbt går det vilket är två fördelar när man vill fika nu nu nu! Ett glas mjölk till och man kan njuta till fullo av att det faktiskt regnar för en gångs skull.

Eftersom att jag i vanliga fall studerar och därför till viss del måste jobba under sommaren så kommer kanske recepten att lysa med sin frånvaro lite. Hoppas att ni har förstående för det och själva kanske kan kika tillbaka i mitt arkiv om ni känner er baksugna.

Hoppas ni får en fantastisk sommar!

Isglass

Skrivet av Sara 2016-06-22

Jag måste faktiskt säga att denna isglass är min absoluta favorit! På marknaden idag finns det ju nästan bara piggelin och twister vilket inte är så mycket att hänga i julgranen… Att göra sin egen är grymt lätt och dessutom så vet man exakt vad som är i.

Egentligen så kan man smaksätta denna glass precis hur man vill, tillexempel med mynta, ingefära, citron eller kardemumma. Bara fantasin sätter gränsen! Jag gillar att ha lime i mina glassar eftersom att det ger en härlig syra. Basilika och jordgubbar är en annan favorit som ni bara måste testa!

Hoppas denna glass svalkar er någon varm sommardag!

Somrig tårta

Skrivet av Sara 2016-06-11

Tror jag slängde ihop denna tårta på en timme igår faktiskt. Grymt snabb och lättbakad vilket de flesta gillar. Dessutom gör det inget om de blir lite snett och vint för de kan man alltid rädda upp med lite hallon och vaniljkräm!

Botten är en helt vanlig rulltårta som jag valt att dela upp i tre delar för att sedan montera som "små tårtor". Placerar man sedan bitarna på ett tårtfat så blir det urläckert! Det går också bra att baka en vanlig rulltårta om man föredrar det såklart.

Passa på att baka denna skönhet nu när det finns massor av färska bär både ute i naturen men även i affärerna.

Ha en härlig sommar!