Julbak

Skrivet av Sara 2016-11-22

Nästa helg är det ju första advent så därför tycker jag att det är helt okej att börja med julbaket redan nu! Speciellt sådana saker som går att frysa, tillexempel min fantastiskt goda och supersaftiga mjuka pepparkaka. Jag tycker faktiskt att en skiva av den till och med slår de vanliga hederliga hårda pepparkakorna. SÅ gott med ett glas kall mjölk…

Förutom mjuk pepparkaka så kan man även förbereda de vanliga pepparkakorna med att göra klart degen nu i god tid, frysa in den och sen ta fram när pepparkaksbaket är på gång. Den går faktiskt även utmärkt att förvara i kylen någon vecka om man vet med sig att man redan nästa helg kanske ska baka.

Förutom pepparkakor så ser jag fram emot att experimentera fram nya julgodisar, jag såg att det var någon som hade blandat i turkisk peppar i sin fudge vilket såg supergott ut. Sen längs vägen kommer nog massa andra bakidéer som både blir succéer och floppar. Men de får vi kika på längre fram!

Julkramar från mig

Recept Mjuk pepparkaka

Tid

90 min

Svårighet

2 av 5

Betyg

5 av 5

Gå till receptet!

Kommentera

Bli först med att kommentera!